Γρήγορο ψωμί
- 740 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 400 γρ. χλιαρό νερό
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 20 γρ. μαγιά νωπή ή 9 γρ. ξηρή
- 1 ½ κ.τ.γ αλάτι
- ½ κ.τ.γ ζάχαρη
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιά, 100 γρ. νερό, 100 γρ. αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε για 10 λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα, τη βγάζουμε απ’ το μπολ πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και την δουλεύουμε και λίγο ακόμα εκεί.
- Το βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, χαράζουμε από πάνω, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και το αφήνουμε να φουσκώσει (αναλόγως τη ζέστη που έχουμε στον χώρο, μπορεί να πάρει από μισή ώρα μέχρι 1 ώρα.)
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
- Αν θέλετε μπορείτε να το αφήσετε και δεύτερη φορά να φουσκώσει.
- Μετά το πλάσιμο, βάζουμε στο μπολ λίγο αλεύρι και βάζουμε το ζυμάρι να κάτσει μέσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το κρατάμε ζεστό βάζοντας πετσέτα από πάνω για 1 ώρα.
- Έπειτα κάνουμε την ίδια διαδικασία όπως πιο πάνω αφήνοντας το στο ταψί να ξαναφουσκώσει και ψήνουμε.
Recent Posts
Recent Comments
Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.