Πίτες για Σουβλάκι

Η συνταγή περιλαμβάνει μόνο 5 υλικά:

  • ξηρή μαγιά
  • νερό
  • αλάτι
  • ζάχαρη
  • αλεύρι.

Για να ενεργοποιήσετε τη μαγιά, θα πρέπει να έχετε τη σωστή θερμοκρασία νερού. Θα χρειαστείτε χλιαρό νερό, που σημαίνει ότι δεν είναι καυτό αλλά πιο ζεστό από τη θερμοκρασία του σώματός σας όταν βυθίζετε το χέρι σας. Για να το πετύχω αυτό, χρησιμοποιώ μισό φλιτζάνι βραστό νερό και ένα φλιτζάνι κρύο νερό βρύσης. Στη συνέχεια, προσθέτω τη ξηρή μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό και τα ανακατεύω λίγο. Καλύπτω με μια μεμβράνη ή πετσέτα και την αφήνω να ενεργοποιηθεί για 5-10 λεπτά. Εάν η μαγιά σας είναι καλή και δεν έχει λήξει, θα δείτε λίγο αφρό και φουσκάλες στην κορυφή του νερού.

Το επόμενο βήμα είναι να προσθέσετε το αλάτι στο αλεύρι και να το ανακατέψετε λίγο. Το αλάτι μπορεί να σκοτώσει τη μαγιά, έτσι θέλουμε να αναμιχθεί με το αλεύρι για να αποφευχθεί η άμεση επαφή. Στη συνέχεια, με το ένα χέρι προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι στο μείγμα της μαγιάς ενώ χρησιμοποιώ το άλλο μου χέρι για να ενσωματώσω όλα τα συστατικά. Αφού προσθέσετε όλο το αλεύρι, θα έχετε μια ζύμη με κολλώδη υφή και πολύ εύπλαστη.

Τώρα συνεχίζω επάνω στο ξύλο κοπής για να σχηματίσω λίγο τη ζύμη μου. Προσθέτω μια χούφτα αλεύρι στην ξύλινη επιφάνεια και τοποθετώ τη ζύμη μου επάνω. Δεν χρειάζεται να ζυμώσετε, απλώς γυρίστε τη ζύμη μέχρι να απορροφήσει όλο το αλεύρι από την επιφάνεια και να μην κολλάει πια. Στη συνέχεια, είναι ώρα για τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Προσθέτω δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο μπολ και βάζω τη ζύμη μέσα. Καλύπτω με λίγη μεμβράνη ή μια πετσέτα και αφήνω να ξεκουραστεί για μια ώρα έως ότου διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, βάζω λίγο λάδι στα χέρια μου και μετακινώ τη ζύμη στην ξύλινη επιφάνεια. Απλώς διπλώνω τη ζύμη μερικές φορές για να αφαιρέσω τον αέρα και να τη σχηματίσω σε ένα μακρύ ρολό. Στη συνέχεια το κόβω σε 8 ίσα κομμάτια και τα βάζω στην άκρη. Τοποθετώ ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αρχίζω να σχηματίζω το πρώτο πιτάκι. Παίρνω ένα κομμάτι ζύμης και σχηματίζω μια μπάλα με την παλάμη μου. Στη συνέχεια, απλώς το πιέζω με τα δάχτυλά μου γύρω γύρω μέχρι να πάρει στρογγυλό σχήμα με πάχος περίπου ένα εκατοστό. Τοποθετώ την πίτα στο ζεστό τηγάνι και το αφήνω να ψηθεί για μερικά λεπτά. Μπορείτε να τρυπήσετε τη πίτα με ένα πιρούνι εάν αρχίσει να σχηματίζει φουσκάλες στην κορυφή. Στη συνέχεια, αναποδογυρίστε τη πίτα και ψήστε τη για άλλο ένα λεπτό από την άλλη μεριά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλέστε μας ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί μας.